Om Smilbandet

Smilbandet startades på initiativ av musikhandlaren Hjalle Harze redan i början av 1970-talet. Man hade då en mindre besättning och träffades i en källarlokal på Karlavägen där Hjalle också hade en musikaffär, Gentor music.

I slutet av 70-talet slutade Hjalle och orkestern togs över av arkitekten Åke Carlsén. Man repeterade på en skola i Täby och sedermera på dåvarande Skanstulls Gymnasium på Södermalm. Orkestern hade på 70-talet aldrig några offentliga uppträdanden. Allt var ren terapi för inbördes beundran, vilket inte är det sämsta. I slutet av 70-talet tillkom namnet Smilbandet och det har hängt kvar alltsedan dess.

Under 80-talet blev orkestern ett fullbesatt storband och började spela offentligt.

Åke Carlsén ville sluta som ledare, varför ledningen övertogs av Göte Wiklund i mars år 2000. Den omformades då till en Ideell förening med stadgar och styrelse.

Vi har medlemmar från runt om hela Stockholm. Besättningen är traditionell med fem saxar, fyra tromboner och fyra trumpeter + komp.

Bandet repeterrar på Rålambshovsskolan sedan oktober 2005. Tidigare var det Korrosionsinstitutets konferenslokal Oktagonen i Freskati.

Vi övar varje måndagkväll under professionell ledning av trombonisten Mattias Arveheim. Under Mattias skickliga ledning har bandet de senaste åren utvecklats mycket positivt.

Bandet har sedan 2006 en mycket duktig sångerska, Malin Mangili, något som ger oss en bredare repertoar och större variation. En vokalist innebär också mer intimitet och publikkontakt.

Start

Om oss

Repertoar/Lyssna

Bokning/Kontakt

Kalendarium

Spela med oss

Internt