Trädgårdsavdelningen - här är du nu Till textavdelningen Till startsidan

Länkar

trädgård

 

denna sida

ladda ner

 

andra avdelningar

 

 

Journalistik och tryckt media

Lars skriver artiklar om trädgård på frilansbasis. Främst har det varit för månadsmagasinet Din Trädgård som ges ut av LRF media. Tyvärr lades tidningen ner i och med 2004 års utgång. Odlaren omslag

Odlaren

Från och med 2006 har Lars istället koncentrerat sitt trädgårdsskrivande till den anrika trädgårdstidningen Odlaren, som ges ut i regi av FOBO (Förbundet organsik-biologisk odling). Lars gör tidningen tillsammans med journalisten Karin Jansson som kommer att stå för det mesta skrivandet.

Du kan även läsa fler artiklar på Fobos hemsida.

Digitalt fotokunnande

Lars fotograferar själv i stort sett alla bilder till sina artiklar. Om det behövs illustrationer gör han också dessa. Allt arbete med bilder och illustrationer är datorbaserat. Lars har använt digitalkameror sedan 1999.

Det senaste tillskottet är en digital spegelreflexkamera, som på nytt tänt fotointresset. Lars har lagt upp många av de bästa bilderna på Fotosidan. Gå gärna dit och titta!

Trycksaker

Lars producerar en del trycksaker, bl.a. under en lång följd av år programmen för Bollnäs Jazz Club. Dessa trycks sedan några år tillbaka i fyrfärg. Här kan musikintresset och informationsintresset kombineras. Se programmen på BJC:s hemsida.

Publicerade artiklar

Här kan du läsa några av Lars artiklar som varit publicerade i Din Trädgård. Vi kommer att lägga ut fler efterhand. Ett tack till redaktionen på Din Trädgård som står för den fina layouten.

Artiklarna ligger i PDF-format och kräver Acrobat (Adobe) reader. Filerna öppnas i nytt fönster.

Nummer 2 2004 - Pimpinellrosor (900 kB)

Nummer 11 2003 - Komponera med perenner (1,7 MB)

Nummer 11 2002 - Perennodlare Wändels (330 kB)

Nummer 7 2002 - Dagliljor (680 kB)

Nummer 5 2002 - Fänkål ( 190 kB)

Journalistiskt påbrå

Lars har journalistiskt påbrå. Hans far, Yngve Forslin, var under många år journalist på Hälsinge-Kuriren i Söderhamn, känd under signaturen Fyng. Han är som pensionär fortfarande aktiv med veckokrönikor i Kuriren. En webbplats med Yngves krönikor hittar du här.

 

Till toppen